| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. |
| Krok 2 |
| Dodać żółtka i jeszcze ubijać. |
| Krok 3 |
| Następnie dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia. |
| Krok 4 |
| Delikatnie wymieszać. |
| Krok 5 |
| Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. |
| Krok 6 |
| Ostudzic i nasączyć ponczem (mocna herbata+wódka). |
| Krok 7 |
| Suszone śliwki przełożyć do litrowego słoika, zalać wódką, zakręcić słoik i zostawić na 24 godz. |
| Krok 8 |
| Na drugi dzień, jak już wchłoną alkohol, pokroić je w kostkę. |
| Krok 9 |
| Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę. |
| Krok 10 |
| Ucierając dodawać porcjami Nutellę. |
| Krok 11 |
| Pod koniec dodać pokrojone śliwki i wymieszać. |
| Krok 12 |
| Krem wyłożyć na upieczony i ostudzony biszkopt. |
| Krok 13 |
| Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, pod koniec dodać " śmietan-fix" i wymieszać. |
| Krok 14 |
| Wyłożyć na krem. |
| Krok 15 |
| Na bitą śmietanę zetrzeć na tarce o dużych oczkach gorzką czekoladę. S |
| Krok 16 |
| chłodzić w lodówce. |