Przygotowanie |
Krok 1 |
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. |
Krok 2 |
Dodać żółtka i jeszcze ubijać. |
Krok 3 |
Następnie dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia. |
Krok 4 |
Delikatnie wymieszać. |
Krok 5 |
Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. |
Krok 6 |
Ostudzic i nasączyć ponczem (mocna herbata+wódka). |
Krok 7 |
Suszone śliwki przełożyć do litrowego słoika, zalać wódką, zakręcić słoik i zostawić na 24 godz. |
Krok 8 |
Na drugi dzień, jak już wchłoną alkohol, pokroić je w kostkę. |
Krok 9 |
Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę. |
Krok 10 |
Ucierając dodawać porcjami Nutellę. |
Krok 11 |
Pod koniec dodać pokrojone śliwki i wymieszać. |
Krok 12 |
Krem wyłożyć na upieczony i ostudzony biszkopt. |
Krok 13 |
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, pod koniec dodać " śmietan-fix" i wymieszać. |
Krok 14 |
Wyłożyć na krem. |
Krok 15 |
Na bitą śmietanę zetrzeć na tarce o dużych oczkach gorzką czekoladę. S |
Krok 16 |
chłodzić w lodówce. |