|
Składniki | ||
cebula | 2 sztuki | |
sałata liście | 4 sztuki | |
piwo | 2 łyżki | |
mielona słodka papryka | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta | |
masło | 50 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę obierz i posiekaj w drobną kosteczkę. |
Krok 2 |
Ser, jeżeli jest wystarczająco twardy zetrzyj na tarce lub rozgnieć widelcem. Zmiksuj razem z masłem ogrzanym do temperatury pokojowej. |
Krok 3 |
Wlej 2 łyżki piwa i dopraw do smaku przyprawami. Wyrób w rękach do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. |
Krok 4 |
Łyżkę zanurz w gorącej wodzie i wykrawaj nią z masy gomółki sera. Tradycyjnie podawaj z jasnym piwem i wiejskim chlebem posmarowanym cienko masłem. |
Autor: przepisy.pl |