Obiadowa sałatka z włoskiej kapusty

2


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
olej
pieprz
sól
jabłko2 sztuki
natka pietruszki1 pęczek
sok z cytryny
koncentrat pomidorowy1 łyżka
włoska kapusta600 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę oczyść, usuń uszkodzone liście i przepłucz pod bieżącą wodą. Osusz, poszatkuj, zalej wrzątkiem i gotuj aż będzie prawie miękka.
Krok 2
W tym czasie obierz jabłka i zetrzyj na starce, skrop odrobiną soku z cytryny, aby nie ściemniały.
Krok 3
Cebulę posiekaj drobno, wymieszaj razem z jabłkiem i odsączoną ugotowaną kapustą.
Krok 4
Wymieszaj z przecierem pomidorowym i odrobiną oleju, dopraw do smaku przyprawami i pozostałym sokiem z cytryny. Udekoruj natką pietruszki i podawaj do obiadu.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl