Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto I: Białka ubić na sztywno razem z cukrem. |
Krok 2 |
Dodać pozostałe składniki i wszystko wymieszać. |
Krok 3 |
Ciasto II: Żółtka i całe jajka utrzeć z cukrem, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i olej, wszystko razem wymieszać. |
Krok 4 |
Na blaszkę wyłożyć na przemian jasne i ciemne ciasto. |
Krok 5 |
Przeciągnąć widelcem, aby powstały "esy-floresy". Upiec ciasto w temp. 180 C przez ok 30-35 min. |
Krok 6 |
Galaretki rozpuścić w 0,5 l wody. |
Krok 7 |
Ciasto po upieczeniu i przestygnięciu przekroić na pół. |
Krok 8 |
Na jednej warstwie rozsmarować połowę kremu karpatkowego, na krem ułożyć biszkopty nasączone w kawie z amaretto. |
Krok 9 |
Pomiędzy biszkopty wyłożyć mocno tężejącą galaretkę, na galaretkę wyłożyć druga połowę kremu, całość przykryć drugim plackiem. |