
Składniki
3 sztuki
125 gramów
5 dekagramów
0.5 kilograma
0.5 szklanki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiać do miski , dodać jajka i cukier.
Krok 2
Margarynę roztopić i przestudzoną dodać do miski z pozostałymi składnikami. Na wierzch dodać przeciśnięte przez praskę ciepłe kartofle i na kartofle pokruszyć drozdze.
Krok 3
Wszystkie składniki razem ze sobą wyrobić i pozostawić na pół godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie rozwałkować i wykrawać kieliszkiem lub szklanką.
Krok 4
Smażyć na głębokim tłuszczu i posypać cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej