Od cioci ZOSI ''Pączki z kartofli'' przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Od cioci ZOSI ''Pączki z kartofli''

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

125 gramów

5 dekagramów

0.5 kilograma

0.5 szklanki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać do miski , dodać jajka i cukier.

Krok 2

Margarynę roztopić i przestudzoną dodać do miski z pozostałymi składnikami. Na wierzch dodać przeciśnięte przez praskę ciepłe kartofle i na kartofle pokruszyć drozdze.

Krok 3

Wszystkie składniki razem ze sobą wyrobić i pozostawić na pół godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie rozwałkować i wykrawać kieliszkiem lub szklanką.

Krok 4

Smażyć na głębokim tłuszczu i posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Od cioci ZOSI ''Pączki z kartofli'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Od cioci ZOSI ''Pączki z kartofli'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Od cioci ZOSI ''Pączki z kartofli'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Od cioci ZOSI ''Pączki z kartofli'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Od cioci ZOSI ''Pączki z kartofli'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Od cioci ZOSI ''Pączki z kartofli'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Od cioci ZOSI ''Pączki z kartofli'' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Od cioci ZOSI ''Pączki z kartofli'' - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej