|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
ziele angielskie | ||
liść laurowy | 1 sztuka | |
pieprz | ||
sól | ||
wołowina | 400 gramów | |
włoszczyzna | 1 pęczek | |
kura | 0.5 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso dokładnie umyj i pokrój w mniejsze kawałki. |
Krok 2 |
Włoszczyznę obierz, potnij w kostkę i dodaj do mięsa. |
Krok 3 |
Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. |
Krok 4 |
Zagotuj i trzymaj na małym ogniu przez jakieś 3 godziny, co jakiś czas mieszając wywar i ściągając z niego szumowiny. |
Krok 5 |
W połowie gotowania zeszklij posiekaną cebulkę na oleju i wymieszaj z zupą. |
Krok 6 |
Przed podaniem przecedź rosół. |
Autor: pasibrzuch |