Odświętny rosół po staropolsku

2


Średnie


0 min.


6 os.

Składniki
cebula1 sztuka
ziele angielskie
liść laurowy1 sztuka
pieprz
sól
wołowina400 gramów
włoszczyzna1 pęczek
kura0.5 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Mięso dokładnie umyj i pokrój w mniejsze kawałki.
Krok 2
Włoszczyznę obierz, potnij w kostkę i dodaj do mięsa.
Krok 3
Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz.
Krok 4
Zagotuj i trzymaj na małym ogniu przez jakieś 3 godziny, co jakiś czas mieszając wywar i ściągając z niego szumowiny.
Krok 5
W połowie gotowania zeszklij posiekaną cebulkę na oleju i wymieszaj z zupą.
Krok 6
Przed podaniem przecedź rosół.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl