| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| ziele angielskie | ||
| liść laurowy | 1 sztuka | |
| pieprz | ||
| sól | ||
| wołowina | 400 gramów | |
| włoszczyzna | 1 pęczek | |
| kura | 0.5 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso dokładnie umyj i pokrój w mniejsze kawałki. |
| Krok 2 |
| Włoszczyznę obierz, potnij w kostkę i dodaj do mięsa. |
| Krok 3 |
| Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz. |
| Krok 4 |
| Zagotuj i trzymaj na małym ogniu przez jakieś 3 godziny, co jakiś czas mieszając wywar i ściągając z niego szumowiny. |
| Krok 5 |
| W połowie gotowania zeszklij posiekaną cebulkę na oleju i wymieszaj z zupą. |
| Krok 6 |
| Przed podaniem przecedź rosół. |
| Autor: pasibrzuch |