| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w mundurkach. Odcedź i wystudź. |
| Krok 2 |
| Mięso umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, zdejmij z patelni, ostudź, pokrój w kostkę. |
| Krok 3 |
| Wystudzone ziemniaki obierz z łupinek i również potnij w kostkę. |
| Krok 4 |
| Paprykę oczyść, posiekaj w cienkie paseczki i wymieszaj z mięsem i ziemniakami. |
| Krok 5 |
| Dodaj osączoną z zalewy kukurydzę i połącz składniki z sosem pomidorowym. Dopraw na ostro do smaku. |
| Krok 6 |
| Ognistą sałatkę z kurczakiem przed podaniem schłodź w lodówce. |