Ogniste frytki
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 6 sztuk
  • Mieszanka ziół i przypraw Bałkańska z Trybulą - 2 łyżki
  • papryczka chili - 1 sztuka
  • Ketchup Hellmann's Extra Hot - 4 łyżki
  • sok z pomarańczy - 3 łyżki
  • olej - 5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki umyj, pokrój w słupki jak na frytki i rozłóż płasko w naczyniu do pieczenia.
  2. Skrop ziemniaki olejem i posyp przyprawą z opakowania Fix Knorr. Frytki piecz w temperaturze 180 °C przez 45 minut.
  3. W tym czasie w misce połącz bardzo drobno posiekane chili z Ketchupem Hellmann’s Extra Hot i sokiem pomarańczowym. Dodaj dip z opakowania Fix Knorr i dokładnie wymieszaj. Upieczone i chrupiące frytki podawaj z sosem.