Ogniste frytki

27


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki6 sztuk
Przyprawa do warzyw z grilla Knorr2 łyżki
papryczka chili1 sztuka
Ketchup Hellmann's Pikantny4 łyżki
sok z pomarańczy3 łyżki
olej5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki umyj, pokrój w słupki jak na frytki i rozłóż płasko w naczyniu do pieczenia.
Krok 2
Skrop ziemniaki olejem i posyp przyprawą z opakowania Knorr. Frytki piecz w temperaturze 180 °C przez 45 minut.
Krok 3
W tym czasie w misce połącz bardzo drobno posiekane chili z Ketchupem Hellmann’s i sokiem pomarańczowym, dokładnie wymieszaj. Upieczone i chrupiące frytki podawaj z sosem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl