| |||||||||
| Składniki | ||
| ziemniaki | 6 sztuk | |
| Przyprawa do warzyw z grilla Knorr | 2 łyżki | |
| papryczka chili | 1 sztuka | |
| Ketchup Hellmann's Pikantny | 4 łyżki | |
| sok z pomarańczy | 3 łyżki | |
| olej | 5 łyżek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ziemniaki umyj, pokrój w słupki jak na frytki i rozłóż płasko w naczyniu do pieczenia. |
| Krok 2 |
| Skrop ziemniaki olejem i posyp przyprawą z opakowania Knorr. Frytki piecz w temperaturze 180 °C przez 45 minut. |
| Krok 3 |
| W tym czasie w misce połącz bardzo drobno posiekane chili z Ketchupem Hellmann’s i sokiem pomarańczowym, dokładnie wymieszaj. Upieczone i chrupiące frytki podawaj z sosem. |
| Autor: przepisy.pl |