|
Składniki | ||
ziemniaki | 6 sztuk | |
Przyprawa do warzyw z grilla Knorr | 2 łyżki | |
papryczka chili | 1 sztuka | |
Ketchup Hellmann's Pikantny | 4 łyżki | |
sok z pomarańczy | 3 łyżki | |
olej | 5 łyżek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ziemniaki umyj, pokrój w słupki jak na frytki i rozłóż płasko w naczyniu do pieczenia. |
Krok 2 |
Skrop ziemniaki olejem i posyp przyprawą z opakowania Knorr. Frytki piecz w temperaturze 180 °C przez 45 minut. |
Krok 3 |
W tym czasie w misce połącz bardzo drobno posiekane chili z Ketchupem Hellmann’s i sokiem pomarańczowym, dokładnie wymieszaj. Upieczone i chrupiące frytki podawaj z sosem. |
Autor: przepisy.pl |