Ogniste warzywa w garam masala

Składniki:

  • pomidory w puszce - 500 unit
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
  • groszek mrożony 120gr
  • ziemniaki - 5 sztuk
  • marchew - 2 sztuki
  • garam masala - 4 łyżki
  • olej - 4 łyżki
  • cebula - 2 sztuki
  • kolendra

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki, marchew i cebulę pokrój na kosteczkę. Zagotuj posoloną wodę i wrzuć ziemniaki oraz marchew. Gotuj przez 10 minut.
  2. Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i podsmaż na złoto
  3. Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i duś całość ok 5 minut aż składniki się połączą.
  4. Po czym wrzuć groszek, pokrojone pomidory, odsączone ziemniaki i marchew oraz wsyp garam masalę.
  5. Na końcu posyp potrawę posiekaną kolendrą. Podawaj samodzielnie lub jako dodatek do dań z mięsa lub ryby.