Ogórki faszerowane twarożkiem

17


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
małe ogórki4 sztuki
ser twarogowy półtłusty200 gramów
jogurt naturalny 2%2 łyżki
rzodkiewka6 sztuk
ząbek czosnku1 sztuka
szczypiorek3 łyżki
prażone pestki słonecznika2 łyżki
pieprz do smaku
Przygotowanie
Krok 1
Ogórki przekrój wzdłuż na pół i usuń pestki. Rzodkiewki drobno pokrój, czosnek drobno posiekaj.
Krok 2
Ser biały wymieszaj z jogurtem, dodaj do niego pokrojone rzodkiewki, czosnek, szczypiorek i pieprz. W razie potrzeby farsz dopraw do smaku.
Krok 3
Przygotowanym farszem nadziej wydrążone ogórki i posyp podprażonymi pestkami słonecznika.
Autor: Dodietetyka.pl, mgr Katarzyna DiuwePrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl