Ogórki faszerowane twarożkiem
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • małe ogórki - 4 sztuki
  • ser twarogowy półtłusty - 200 gramów
  • jogurt naturalny 2% - 2 łyżki
  • rzodkiewka - 6 sztuk
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • szczypiorek - 3 łyżki
  • prażone pestki słonecznika - 2 łyżki
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Ogórki przekrój wzdłuż na pół i usuń pestki. Rzodkiewki drobno pokrój, czosnek drobno posiekaj.
  2. Ser biały wymieszaj z jogurtem, dodaj do niego pokrojone rzodkiewki, czosnek, szczypiorek i pieprz. W razie potrzeby farsz dopraw do smaku.
  3. Przygotowanym farszem nadziej wydrążone ogórki i posyp podprażonymi pestkami słonecznika.