|
Składniki | ||
małe ogórki | 4 sztuki | |
ser twarogowy półtłusty | 200 gramów | |
jogurt naturalny 2% | 2 łyżki | |
rzodkiewka | 6 sztuk | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
szczypiorek | 3 łyżki | |
prażone pestki słonecznika | 2 łyżki | |
pieprz do smaku |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ogórki przekrój wzdłuż na pół i usuń pestki. Rzodkiewki drobno pokrój, czosnek drobno posiekaj. |
Krok 2 |
Ser biały wymieszaj z jogurtem, dodaj do niego pokrojone rzodkiewki, czosnek, szczypiorek i pieprz. W razie potrzeby farsz dopraw do smaku. |
Krok 3 |
Przygotowanym farszem nadziej wydrążone ogórki i posyp podprażonymi pestkami słonecznika. |
Autor: Dodietetyka.pl, mgr Katarzyna Diuwe |