| |||||||||
| Składniki | ||
| małe ogórki | 4 sztuki | |
| ser twarogowy półtłusty | 200 gramów | |
| jogurt naturalny 2% | 2 łyżki | |
| rzodkiewka | 6 sztuk | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| szczypiorek | 3 łyżki | |
| prażone pestki słonecznika | 2 łyżki | |
| pieprz do smaku |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ogórki przekrój wzdłuż na pół i usuń pestki. Rzodkiewki drobno pokrój, czosnek drobno posiekaj. |
| Krok 2 |
| Ser biały wymieszaj z jogurtem, dodaj do niego pokrojone rzodkiewki, czosnek, szczypiorek i pieprz. W razie potrzeby farsz dopraw do smaku. |
| Krok 3 |
| Przygotowanym farszem nadziej wydrążone ogórki i posyp podprażonymi pestkami słonecznika. |
| Autor: Dodietetyka.pl, mgr Katarzyna Diuwe |