Oliwki z papryką
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • zielone oliwki - 100 gramów
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr - 1 opakowanie
  • czarne oliwki - 100 gramów
  • oliwki nadziewane - 200 gramów
  • ostre papryczki - 4 sztuki
  • marynaty: małe ogóreczki, cebulki
  • skórka z cytryny
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój papryczki na małe talarki.
  2. Następnie wszystkie składniki włóż do jednej miseczki i dobrze wymieszaj, dodając odrobinę oliwy wymieszanej z Sosem sałatkowym paprykowo – ziołowym Knorr. Jeśli nie przepadasz za ostrymi rzeczami, dodaj mniejszą ilość papryczek.
  3. Całość posyp świeżo startą skórką z cytryny.