Olla pachida - potrawa z mięsem

0


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
cebula2 sztuki
marchewka200 gramów
por5 sztuk
kminek1 szczypta
cielęcina400 gramów
sól1 szczypta
fasolka szparagowa200 gramów
kolendra1 szczypta
oliwa2 łyżki
czosnek ząbki 3 sztuki
szafran1 szczypta
zielony groszek300 gramów
baranina300 gramów
wieprzowina300 gramów
słonina250 gramów
ziemniak5 sztuk
surowa szynka250 gramów
włoska kapusta1 sztuka
korniszon3 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Słoninę i szynkę pokrój kostkę i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Pozostałe mięso umyj, osusz i potnij w kostkę, dodaj do szynki i obsmaż ze wszystkich stron na złoty kolor.
Krok 3
Podlej mięso zimną wodą, dodaj kilka ziarenek pieprzu i gotuj na małym ogniu przez ok. 60 minut.
Krok 4
W tym czasie poszatkuj kapustę, obierz i pokrój w mniejsze kawałki ziemniaki, marchewkę, cebulkę fasolkę i białe części pora.
Krok 5
Dodaj do mięsa razem z groszkiem i gotuj do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.
Krok 6
Mięso osącz i ułóż na półmisku razem z korniszonami, natomiast rosół dopraw do smaku szczyptą szafranu, kminkiem i kolendrą.
Krok 7
Podawaj w filiżankach do mięsa.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl