| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki. Skrop je sokiem z cytryny. |
| Krok 2 |
| Do mąki dodaj cukier, cukier waniliowy oraz sól. |
| Krok 3 |
| Żółtka oddziel od białek. Żółtka dodaj do mąki, a z białek ubij sztywną pianę. |
| Krok 4 |
| Do mąki i jajek dodaj mleko i zmiksuj. Teraz dodaj pianę z białek i wymieszaj. |
| Krok 5 |
| Na małej patelni rozgrzej część masła, ułóż trochę jabłek i podgrzewaj chwilę. |
| Krok 6 |
| Jabłka zalej 0,25 ciasta i smaż przez chwilę. |
| Krok 7 |
| W ten sam sposób usmaż kolejne 3 omleciki. Podawaj je polane syropem klonowym. |