Omlet biszkoptowy z brokułami

Składniki:

  • brokuły - 300 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 1 szczypta
  • ser lazur - 100 gramów
  • czerwona papryka konserwowa - 1 sztuka
  • mąka - 2 łyżki
  • jajka - 4 sztuki
  • Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr - 2 łyżki
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 łyżka
  • oliwa - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Brokuły podziel na małe różyczki i obgotuj we wrzątku doprawionym Delikatem Knorr. Schłodź w zimnej wodzie i odsącz.
  2. Paprykę pokrój w kosteczkę. Brokuły wymieszaj z pokruszonym serem.
  3. Żółtka roztrzep z mąką, śmietaną i szczyptą gałki muszkatołowej, dodaj ubite białka, dopraw Delikatem Knorr.
  4. Z masy upiec na rozgrzanym tłuszczu dwa omlety
  5. Na połowie omletu ułóż farsz i przykryj drugą połówką. To samo zrób z drugim i udekoruj papryką.