| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wszystkie warzywa oczyść i drobno pokrój. Białą część trawy cytrynowej posiekaj. Czosnek obierz z łupinek i mocno rozdrobnij. Limonkę wyszoruj, wytrzyj, a następnie zetrzyj skórkę na mniejszych oczkach tarki. Imbir podziel na mniejsze części, obierz i również zetrzyj lub bardzo drobno posiekaj. Brokuł podziel na niewielkie różyczki. |
| Krok 2 |
| Filety obierz z błon, umyj, osusz, pokrój w kostkę i skrop sokiem z limonki. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, a gdy tłuszcz będzie gorący, wrzuć mięso i usmaż na złoty kolor. Gdy piersi nabiorą złocistej barwy, dodaj rozdrobnione warzywa oraz trawę cytrynową, a całość smaż przez około 6 minut, często mieszając. |
| Krok 3 |
| W trakcie smażenia wszystkie składniki dopraw czosnkiem, skórką limonki, imbirem oraz przyprawą uniwersalną Knorr. Następnie zmniejsz ogień i duś przez około 20 minut pod przykryciem. |
| Krok 4 |
| W garnuszku wymieszaj wodę z kostką Bulionową na włoszczyźnie Knorr, sosem rybnym oraz sosem sojowym. Powstały płyn odstaw, dopóki trochę nie ostygnie. |
| Krok 5 |
| Do chłodnego wywaru dodaj jajka oraz mąkę, a całość roztrzep widelcem, na jednolitą masę. |
| Krok 6 |
| Na rozgrzanym na patelni z dodatkiem oleju usmaż kolejno 2 omlety. Razem z nadzieniem składaj je w koperty. Resztę farszu ułóż na wierzchu. Całą potrawę tuż przed podaniem udekoruj posiekaną dymką. |