Omlet w koreańskim stylu

1


Łatwe


50 min.


4 os.

Składniki
jajko4 sztuki
Przyprawa Koreański Grill Knorr2 łyżeczki
pasta z fasoli2 łyżki
olej3 łyżki
sos sojowy2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Jaja wbij do miski, dodaj pastę z fasoli oraz przyprawę Koreański Grill Knorr. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.
Krok 2
Na średniej wielkości patelnię wlej trochę oleju. Gdy tłuszcz będzie dobrze nagrzany, nakładaj łyżką lub małą chochelką część masy i smaż z dwóch stron dość cienkie omlety, wyglądem przypominające klasyczne naleśniki. Gotowe placki przekładaj na talerz.
Krok 3
Gdy omlety troszkę przestygną, przekładaj je pojedynczo na deskę do krojenia i płasko składaj w taki sposób, jak się przygotowuje krokiety. Każdą roladę potnij nożem na 3-4 części.
Krok 4
Jeden omlet nadziewaj na dwa patyczki do szaszłyków, nabijając na przemian. Przygotowane w ten sposób szaszłyki możesz przez chwilę grillować na żebrowanej patelni lub podawać od razu po złożeniu z dodatkiem sosu sojowego.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl