Omlet z białymi szparagami
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • białe szparagi - 10 sztuk
  • cebula - 1 sztuka
  • masło - 2 łyżki
  • jajko - 2 sztuki
  • szczypiorek łodyga - 2 sztuki
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Szparagi umyj, odkrój zdrewniałe części łodyg (1/3 długości szparaga), obierz środkowe części (główek nie obieraj!) i pokrój na kawałki długości 1-2 cm. Cebulę posiekaj.
  2. Na patelnię włóż masło, cebulę i szparagi i smaż na małym ogniu, pod przykryciem, przez 10 minut. Dodaj pół Bulionu na włoszczyźnie Knorr i wymieszaj dokładnie.
  3. Jajka roztrzep i wlej na patelnię. Przykryj i smaż na średnim ogniu przez kilka minut, aż jajka się zetną. Przełóż na talerz, posyp posiekanym szczypiorkiem.