Omlet z otrębami - pyszne śniadanko !!!
  • 15 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • jaja - 2 sztuki
  • otręby - 2 łyżki
  • serek wiejski - 2 łyżki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Przygotowanie jest banalne choć ja zawsze bałam się omletów jeszcze z dodatkami. Ale, że w piątek raczej nie jadam wędlin i mięsa więc trzeba było znaleźć sobie alternatywę, która zaspokoi mój brzuszek:) Do miski wbijam jajka i dodaję sól oraz pieprz (do smaku). To muszę rozbełtać, aż stworzy się ładna jasna konsystencja i pianka na górze.
  2. Następnie dodaję serka wiejskiego i otręby. Mieszam i gotowe.
  3. Teraz tylko na patelni rozgrzewam 3 łyżki oleju i wylewam moją miksturę. Najgorsze jest obracanie, ale uwierzcie po kolejnym przygotowaniu omleta idzie coraz lepiej. Smażymy po 2 minuty na każdej stronie (mniej więcej), wiadomo, aż wszystko się zetnie i usmaży. Przekładamy omleta na talerz i zajadamy!!!!