Omlet z pieczarkami i marchewką
  • 15 minut
  • 1 osoba
  • Łatwe

Składniki:

  • jajko - 1 sztuka
  • mleko - 50 mililitrów
  • pieczarki - 3 sztuki
  • marchewka - 0.5 sztuk
  • masło - 1 łyżka
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Pieczarki obierz i pokrój na cienkie plasterki. Na patelni połóż masło i warzywa, posyp kostką cebulową i solą. Smaż na niewielkim ogniu, pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.
  2. W tym czasie roztrzep jajko, dodaj mleko i dokładnie wymieszaj. Powstałą masą polej warzywa i znów przykryj patelnię. Nie mieszaj. Kiedy jajko zetnie się tak jak lubisz, przełóż omlet na talerz.