Omlet z warzywami i otrębami

5


Łatwe


20 min.


2 os.

Składniki
jajka2 sztuki
otręby żytnie lub owsiane4 łyżeczki
posiekana natka pietruszki1 łyżeczka
oliwa z oliwek1 łyżka
ogórek zielony180 gramów
marchewka45 gramów
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr0.25 łyżeczek
garść kiełków słonecznika35 gramów
serek homogenizowany naturalny 2 łyżki
łosoś wędzony plastry50 gramów
kromka pumpernikla2 sztuki
czarny pieprz0.5 łyżeczek
Przygotowanie
Krok 1
Jajka roztrzep, dodaj posiekaną natkę pietruszki i otręby. Dopraw do smaku przyprawą uniwersalną Knorr i pieprzem. Następnie wymieszaj.
Krok 2
Oliwę rozgrzej na patelni. Wylej masę jajeczną i usmaż omlet.
Krok 3
Ogórka obierz i pokrój wzdłuż na cienkie i długie plastry (jeśli możesz, użyj obieraczki do warzyw). Marchewkę obierz i pokrój w cienkie, krótkie paseczki.
Krok 4
Omlet posmaruj serkiem homogenizowanym. Na wierzchu połóż łososia. Udekoruj zwiniętymi w różyczki plastrami ogórka, marchewką i kiełkami. Podawaj z podpieczonym w tosterze pieczywem.
Autor: Dodietetyka.pl, mgr inż. Magdalena HermanowskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl