Omlet z warzywami i otrębami
  • 20 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jajka - 2 sztuki
  • otręby żytnie lub owsiane - 4 łyżeczki
  • posiekana natka pietruszki - 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka
  • ogórek zielony - 180 gramów
  • marchewka - 45 gramów
  • Delikat przyprawa uniwersalna Knorr - 0.25 łyżeczek
  • garść kiełków słonecznika - 35 gramów
  • serek homogenizowany naturalny - 2 łyżki
  • łosoś wędzony plastry - 50 gramów
  • kromka pumpernikla - 2 sztuki
  • czarny pieprz - 0.5 łyżeczek

Sposób przygotowania:

  1. Jajka roztrzep, dodaj posiekaną natkę pietruszki i otręby. Dopraw do smaku przyprawą uniwersalną Knorr i pieprzem. Następnie wymieszaj.
  2. Oliwę rozgrzej na patelni. Wylej masę jajeczną i usmaż omlet.
  3. Ogórka obierz i pokrój wzdłuż na cienkie i długie plastry (jeśli możesz, użyj obieraczki do warzyw). Marchewkę obierz i pokrój w cienkie, krótkie paseczki.
  4. Omlet posmaruj serkiem homogenizowanym. Na wierzchu połóż łososia. Udekoruj zwiniętymi w różyczki plastrami ogórka, marchewką i kiełkami. Podawaj z podpieczonym w tosterze pieczywem.