Omlet z warzywami

13


Łatwe


15 min.


4 os.

Składniki
małe jajko8 sztuk
mleko 1,5% tłuszczu8 łyżek
zmielone otręby pszenne4 łyżki
paseczek czerwonej papryki4 sztuki
paseczki żółtej papryki4 sztuki
średnia cebula1 sztuka
średni plaster cukinii4 sztuki
kukurydza konserwowa4 łyżki
średnia pieczarka4 sztuki
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny4 łyżki
cienka kromka chleba żytniego słonecznikowego8 sztuk
Flora Original4 łyżeczki
liść sałaty rzymskiej mini8 listki
gotowana szynka wieprzowa8 plastrów
Przygotowanie
Krok 1
Jajka wbij do miseczki, dodaj mleko i otręby. Dokładnie wymieszaj. Do smaku można dodać szczyptę pieprzu kolorowego.
Krok 2
Warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą, pokrój w drobną kosteczką i podsmaż na Rama Smaż jak szef kuchni classic. Podduszone warzywa zalej masą jajeczną. Patelnię przykryj pokrywką i smaż do momentu ścięcia się jajka.
Krok 3
Pomidora pokrój w plasterki, posyp posiekanym szczypiorkiem.
Krok 4
Pieczywo posmaruj Florą Original, połóż sałatę i plasterki szynki, podaj razem z omletem i pomidorem.
Autor: mgr inż. Małgorzata MękusPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl