Omlet z warzywami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • małe jajko - 8 sztuk
  • mleko 1,5% tłuszczu - 8 łyżek
  • zmielone otręby pszenne - 4 łyżki
  • paseczek czerwonej papryki - 4 sztuki
  • paseczki żółtej papryki - 4 sztuki
  • średnia cebula - 1 sztuka
  • średni plaster cukinii - 4 sztuki
  • kukurydza konserwowa - 4 łyżki
  • średnia pieczarka - 4 sztuki
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 4 łyżki
  • cienka kromka chleba żytniego słonecznikowego - 8 sztuk
  • Flora Original - 4 łyżeczki
  • liść sałaty rzymskiej mini - 8 listki
  • gotowana szynka wieprzowa - 8 plastrów

Sposób przygotowania:

  1. Jajka wbij do miseczki, dodaj mleko i otręby. Dokładnie wymieszaj. Do smaku można dodać szczyptę pieprzu kolorowego.
  2. Warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą, pokrój w drobną kosteczką i podsmaż na Rama Smaż jak szef kuchni classic. Podduszone warzywa zalej masą jajeczną. Patelnię przykryj pokrywką i smaż do momentu ścięcia się jajka.
  3. Pomidora pokrój w plasterki, posyp posiekanym szczypiorkiem.
  4. Pieczywo posmaruj Florą Original, połóż sałatę i plasterki szynki, podaj razem z omletem i pomidorem.