Opiekane kotleciki jagnięce

4


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
jagnięcina (najlepiej comber z kostkami)500 gramów
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr1 opakowanie
margaryna100 gramów
Ketchup Hellmann's Extra Hot4 łyżki
jogurt 150 gramów
orzechy laskowe lub włoskie100 gramów
gałązka rozmarynu1 sztuka
olej roślinny100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso umyj, oczyść z błon, odkrój nadmiar tłuszczu polędwicy, wykrój kotleciki z kostką.
Krok 2
Kotleciki obsmaż z obu stron, nie dosmażając ich jednak do końca.
Krok 3
Posiekaj rozmaryn, rozkrusz orzechy. Panierkę z Fix Knorr pomieszaj z margaryną, rozmarynem i orzechami.
Krok 4
Tak przygotowaną masę ułóż na powierzchni mięsa. Mięso opiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 6 minut.
Krok 5
Ketchup i jogurt połącz z dresingiem załączonym do Fixu Knorr. Kotleciki jagnięce podawaj z sosem.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl