Opiekane kotleciki jagnięce
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jagnięcina (najlepiej comber z kostkami) - 500 gramów
  • Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr - 1 opakowanie
  • margaryna - 100 gramów
  • Ketchup Hellmann's Extra Hot - 4 łyżki
  • jogurt - 150 gramów
  • orzechy laskowe lub włoskie - 100 gramów
  • gałązka rozmarynu - 1 sztuka
  • olej roślinny - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, oczyść z błon, odkrój nadmiar tłuszczu polędwicy, wykrój kotleciki z kostką.
  2. Kotleciki obsmaż z obu stron, nie dosmażając ich jednak do końca.
  3. Posiekaj rozmaryn, rozkrusz orzechy. Panierkę z Fix Knorr pomieszaj z margaryną, rozmarynem i orzechami.
  4. Tak przygotowaną masę ułóż na powierzchni mięsa. Mięso opiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 6 minut.
  5. Ketchup i jogurt połącz z dresingiem załączonym do Fixu Knorr. Kotleciki jagnięce podawaj z sosem.