| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mleko zagotować z Kasią, solą, cukrem. |
| Krok 2 |
| Zdjąć z ognia i wsypać mąkę. |
| Krok 3 |
| Mieszać tak długo, aż ciasto będzie tworzyć zwartą kulkę i nie będzie się kleić do garnka. |
| Krok 4 |
| Ciasto wystudzić i dodać jajka, mieszać (ja mieszam mikserem), aż do powstania gładkiego ciasta. |
| Krok 5 |
| Ilość jajek zależy od gęstości ciasta. Nie może być za rzadkie. |
| Krok 6 |
| Ciasto wyciskać przy pomocy worka cukierniczego na papier pergaminowy posmarowany Kasią. |
| Krok 7 |
| Smażyć na gorącym oleju. |
| Krok 8 |
| Ostudzone oponki polać lukrem. |
| Krok 9 |
| Ilość składników jest podana na DUŻĄ porcję oponek. |