Orfeusz
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 25 minut
  • 180  °C

Składniki:

    ciasto
  • jajka - 4 sztuki
  • kakao - 3 łyżki
  • cukier - 1 szklanka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • mąka ziemniaczana - 3 łyżki
  • masa
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • ser biały - 25 dekagramów
  • galaretka cytrynowa - 1 opakowanie
  • cukier puder - 5 łyżek
  • dekoracja
  • galaretka lub polewa - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto: Białka ubić z cukrem, dodawać kolejno żółtka, mąkę, kakao i proszek i do pieczenia.
  2. Piec ok. 25 minut.
  3. Masa: Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. wody.
  4. Utrzeć Kasię z cukrem i serem, dodając tężejącą galaretkę.
  5. Przełożyć placek i polać polewą lub galaretką.