| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Polędwicę wołową oczyść z błon i pokrój w kostkę o boku 2 centymetrów. |
| Krok 2 |
| Przyprawę wymieszaj z 0,5 szklanki wody i miodem. Mieszankę połącz z mięsem, a całość umieść w woreczku do pieczenia mięsa. Piecz w temperaturze 180 °C przez 20 minut. |
| Krok 3 |
| Na patelni lub w woku podsmaż cebulę i czosnek pokrojony w drobną kostkę. |
| Krok 4 |
| Dodaj starty imbir oraz orzechy i olej sezamowy. Smaż jeszcze przez 2-3 minuty, po czym wsyp przyprawy: cynamon, paprykę i kumin. |
| Krok 5 |
| Wlej na patelnię upieczone mięso wraz z sosem. Dodaj sos sojowy i ostrygowy. Dokładnie wymieszaj i podawaj z poszatkowaną kapustą pekińską. |