| |||||||||
| Składniki | ||
| olej | 2 łyżki | |
| sos sojowy | 1 łyżka | |
| starty świeży imbir | 1 łyżeczka | |
| papryka czerwona | 1 sztuka | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
| por biała część | 1 sztuka | |
| brokuł podzielony na małe różyczki | 1 sztuka | |
| grzyby chińskie (namoczone w wodzie) lub pieczarki | 10 sztuk |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Brokuły ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie, odcedź a następnie wystudź. Paprykę oraz grzyby chińskie pokrój w paski a pora w krążki. Jeśli używasz pieczarek, pokrój je w ósemki. |
| Krok 2 |
| Na rozgrzanym oleju (najlepiej w woku) przesmaż pokrojone warzywa, dodaj imbir. |
| Krok 3 |
| Warzywa dopraw pokruszoną mini kostką Knorr oraz sosem sojowym. Gotowe warzywa podawaj z białym ryżem. |
| Autor: przepisy.pl |