Orientalne warzywa stir-fry

5


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
olej2 łyżki
sos sojowy1 łyżka
starty świeży imbir1 łyżeczka
papryka czerwona1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
por biała część1 sztuka
brokuł podzielony na małe różyczki1 sztuka
grzyby chińskie (namoczone w wodzie) lub pieczarki10 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Brokuły ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie, odcedź a następnie wystudź. Paprykę oraz grzyby chińskie pokrój w paski a pora w krążki. Jeśli używasz pieczarek, pokrój je w ósemki.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju (najlepiej w woku) przesmaż pokrojone warzywa, dodaj imbir.
Krok 3
Warzywa dopraw pokruszoną mini kostką Knorr oraz sosem sojowym. Gotowe warzywa podawaj z białym ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl