Orientalne warzywa stir-fry
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • brokuł podzielony na małe różyczki - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • por biała część - 1 sztuka
  • grzyby chińskie (namoczone w wodzie) lub pieczarki - 10 sztuk
  • starty świeży imbir - 1 łyżeczka
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • olej - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Brokuły ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie, odcedź a następnie wystudź. Paprykę oraz grzyby chińskie pokrój w paski a pora w krążki. Jeśli używasz pieczarek, pokrój je w ósemki.
  2. Na rozgrzanym oleju (najlepiej w woku) przesmaż pokrojone warzywa, dodaj imbir.
  3. Warzywa dopraw pokruszoną mini kostką Knorr oraz sosem sojowym. Gotowe warzywa podawaj z białym ryżem.