|
Składniki | ||
olej | 2 łyżki | |
sos sojowy | 1 łyżka | |
starty świeży imbir | 1 łyżeczka | |
papryka czerwona | 1 sztuka | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
por biała część | 1 sztuka | |
brokuł podzielony na małe różyczki | 1 sztuka | |
grzyby chińskie (namoczone w wodzie) lub pieczarki | 10 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Brokuły ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie, odcedź a następnie wystudź. Paprykę oraz grzyby chińskie pokrój w paski a pora w krążki. Jeśli używasz pieczarek, pokrój je w ósemki. |
Krok 2 |
Na rozgrzanym oleju (najlepiej w woku) przesmaż pokrojone warzywa, dodaj imbir. |
Krok 3 |
Warzywa dopraw pokruszoną mini kostką Knorr oraz sosem sojowym. Gotowe warzywa podawaj z białym ryżem. |
Autor: przepisy.pl |