Orientalny kurczak z ciecierzycą i warzywami po indyjsku

72


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczka500 gramów
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr1 opakowanie
cukinia1 sztuka
czerwona papryka1 sztuka
cebula1 sztuka
ciecierzyca z puszki1 opakowanie
miód1 łyżka
sos sojowy1 łyżka
natka pietruszki0.5 pęczków
olej1 łyżka
woda350 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulę pokrój w piórka, cukinię i paprykę z mniejsze kawałki, a ciecierzycę odcedź i przepłucz wodą.
Krok 2
Pokrój kurczaka w kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Jak będzie rumiany dodaj warzywa i smaż jeszcze 5-6 minut.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 350 ml wody lub bulionu. Wlej sos do kurczaka i gotuj 8-10 minut.
Krok 4
Danie dopraw miodem, sosem sojowym oraz posiekaną natką pietruszki. Gotowego kurczaka podawaj z ugotowanym ryżem lub makaronem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl