Orientalny kurczak z ciecierzycą i warzywami po indyjsku
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczka - 500 gramów
  • Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr - 1 opakowanie
  • cukinia - 1 sztuka
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ciecierzyca z puszki - 1 opakowanie
  • miód - 1 łyżka
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • olej - 1 łyżka
  • woda - 350 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w piórka, cukinię i paprykę z mniejsze kawałki, a ciecierzycę odcedź i przepłucz wodą.
  2. Pokrój kurczaka w kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Jak będzie rumiany dodaj warzywa i smaż jeszcze 5-6 minut.
  3. Fix Knorr wymieszaj z 350 ml wody lub bulionu. Wlej sos do kurczaka i gotuj 8-10 minut.
  4. Danie dopraw miodem, sosem sojowym oraz posiekaną natką pietruszki. Gotowego kurczaka podawaj z ugotowanym ryżem lub makaronem.