Orientalny kurczak z ciecierzycą i warzywami po indyjsku

94


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczka500 gramów
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr1 opakowanie
cukinia1 sztuka
czerwona papryka1 sztuka
cebula1 sztuka
ciecierzyca z puszki1 opakowanie
miód1 łyżka
sos sojowy1 łyżka
natka pietruszki0.5 pęczków
olej1 łyżka
woda350 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Przygotowanie kurczaka z ciecierzycą zacznij od pokrojenia cebuli w piórka. Następnie pokrój cukinię i czerwoną paprykę na mniejsze kawałki, np. w kostkę. Ciecierzycę z puszki odcedź w durszlaku lub na sicie, przepłucz ją pod wodą i odstaw.
Krok 2
Przejdź do przygotowania mięsa. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Pokrój 500 gramów kurczaka na kawałki i podsmaż go na rozgrzanym oleju. Gdy tylko mięso się przyrumieni, na patelnię dodaj pokrojoną cukinię, paprykę i ciecierzycę. Smaż kurczaka z warzywami jeszcze przez 5-6 minut.
Krok 3
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr wymieszaj z 350 mililitrami wody w dowolnym naczyniu. Wlej mieszaninę na patelnię do kurczaka i warzyw. Gotuj całość przez 8-10 minut.
Krok 4
Kurczaka z ciecierzycą po indyjsku dopraw łyżką miodu, łyżką sosu sojowego oraz posiekaną natką pietruszki. Gotowe danie podawaj z ugotowanym ryżem lub makaronem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl