| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| CIASTO: Ubić białka na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem na puch. Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem i białka. |
| Krok 2 |
| Upiec (30-40 min w 180st.) i po ostygnięciu przekroić na dwie części. |
| Krok 3 |
| MASA: Zagotować śmietankę z orzechami i gotować ok. 5 min na małym ogniu, cały czas mieszając. |
| Krok 4 |
| Zdjąć z ognia i ostudzić. |
| Krok 5 |
| Kasię zmiksować z cukrem na puch i dodać ostudzoną śmietankę z orzechami. |
| Krok 6 |
| Posmarować jeden biszkopt 1/3 ilości masy, przykryć drugim i na wierzchu rozsmarować pozostałą część masy. |
| Krok 7 |
| Łyżeczką porobić wgłębienia w masie w równych odstępach od siebie. |
| Krok 8 |
| Do każdego wgłębienia włożyć wisienkę lub truskawkę i zalać tężejącą galaretką. |
| Krok 9 |
| Wstawić ciasto do lodówki, aby galaretka zastygła. |