Przygotowanie |
Krok 1 |
CIASTO: Ubić białka na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem na puch. Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem i białka. |
Krok 2 |
Upiec (30-40 min w 180st.) i po ostygnięciu przekroić na dwie części. |
Krok 3 |
MASA: Zagotować śmietankę z orzechami i gotować ok. 5 min na małym ogniu, cały czas mieszając. |
Krok 4 |
Zdjąć z ognia i ostudzić. |
Krok 5 |
Kasię zmiksować z cukrem na puch i dodać ostudzoną śmietankę z orzechami. |
Krok 6 |
Posmarować jeden biszkopt 1/3 ilości masy, przykryć drugim i na wierzchu rozsmarować pozostałą część masy. |
Krok 7 |
Łyżeczką porobić wgłębienia w masie w równych odstępach od siebie. |
Krok 8 |
Do każdego wgłębienia włożyć wisienkę lub truskawkę i zalać tężejącą galaretką. |
Krok 9 |
Wstawić ciasto do lodówki, aby galaretka zastygła. |