Orzechowa gwiazda

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

64 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

150 gramów

15 gramów

200 gramów

5 sztuk

100 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy posiekaj drobno w malakserze.

Krok 2

Jajka ubij z cukrem.

Krok 3

Do dużej miski wsyp orzechy, bułkę tartą i proszek do pieczenia.

Krok 4

Wlej masę jajeczną.

Krok 5

Połącz ze stopioną i przestudzoną Kasią.

Krok 6

Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 7

Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą foremki i piecz ok. 45 min. w 180 st. C.

Krok 8

Cukier puder rozprowadź odrobiną mleka, aby powstały lukier miał konsystencję niezbyt gęstej śmietany.

Krok 9

Lukrem posmaruj wierzch ostudzonego ciasta i posyp posiekanymi orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej