Orzechowa gwiazda

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

64 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

5 sztuk

150 gramów

100 gramów

100 gramów

200 gramów

15 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Orzechy posiekaj drobno w malakserze.

Krok 2

Jajka ubij z cukrem.

Krok 3

Do dużej miski wsyp orzechy, bułkę tartą i proszek do pieczenia.

Krok 4

Wlej masę jajeczną.

Krok 5

Połącz ze stopioną i przestudzoną Kasią.

Krok 6

Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 7

Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą foremki i piecz ok. 45 min. w 180 st. C.

Krok 8

Cukier puder rozprowadź odrobiną mleka, aby powstały lukier miał konsystencję niezbyt gęstej śmietany.

Krok 9

Lukrem posmaruj wierzch ostudzonego ciasta i posyp posiekanymi orzeszkami.

Moje Ciasto

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechowa gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechowa gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechowa gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechowa gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechowa gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechowa gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechowa gwiazda - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej