Orzechowe
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia - 150 gramów
  • mielone migdały lub pokruszone płatki migdałów - 100 gramów
  • posiekanych orzechów laskowych - 50 gramów
  • cukier - 150 gramów
  • bułka tarta - 150 gramów
  • jajka - 5 sztuk
  • proszek do pieczenia - 10 gramów
  • cukier puder - 150 gramów
  • kandyzowana skórka z pomarańczy - 1 opakowanie
  • cukrowe serduszka - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kasię podgrzej, aby się roztopiła, a następnie ostudź.
  2. Do dużej miski wsyp bułkę tartą, migdały, orzechy, cukier i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszaj.
  3. Połącz ze stopioną Kasią. Mieszaj mikserem kolejno dodając po jednym jajku.
  4. Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i obsypanej bułką tartą foremki z kominem.
  5. Piecz 40 min w 180 st. C. Cukier puder wymieszaj dokładnie z 2 łyżkami wody i utrzyj na lukier.
  6. Upieczone ciasto posmaruj lukrem, posyp skórką pomarańczową i udekoruj cukrowymi serduszkami.