Orzechowe ciasteczka

70


Łatwe


120 min.


10 os.

Składniki
Ciasto::
masło220 gramów
cukier puder120 gramów
orzechy włoskie100 gramów
mąka320 gramów
Krem::
masło200 gramów
cukier puder100 gramów
mielone orzechy włoskie150 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Zmiksuj miękkie masło z cukrem pudrem i orzechami na gładką masę.
Krok 2
Na stolnicy przesiej mąkę, dodaj masę i zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na grubość 5 mm i wytnij małe kółka za pomocą np. foremki.
Krok 3
Przełóż na blachę wyłożoną pergaminem i piecz w piekarniku przez 12 min. w temperaturze 180 st. C.
Krok 4
Przygotuj krem: Zmiksuj razem masło, cukier puder i orzechy na gładką, puszystą masę.
Krok 5
Kiedy ciastka ostygną, nakładaj krem na jedno ciastko przykrywając i dociskając drugim, powtórz aż do wyczerpania ciasteczek.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl