Orzechowe ciasteczka
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 17 minut
  • 180 °C
  • Foremki w kształcie orzecha włoskiego

Składniki:

    ciasto:
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • cukier puder - 120 gramów
  • mielone orzechy włoskie - 100 gramów
  • mąka - 320 gramów
  • krem:
  • Kostka do pieczenia Kasia - 125 gramów
  • cukier puder - 150 gramów
  • mielone orzechy włoskie - 150 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Zmiksuj Kasię z cukrem i orzechami na gładką masę.
  2. Dodaj mąkę i zagnieć ciasto w misce. Wysmaruj formę Kasią i obsyp ścianki bułką tartą.
  3. Po ok. 30 minutach wyłóż ciastem formę i piecz w temperaturze 180°C przez ok. 12 minut.
  4. Przygotuj krem: Zmiksuj ze sobą margarynę, cukier puder i orzechy na gładką, puszystą masę. Jeśli chcesz możesz dodać trochę rumu.
  5. Kiedy ciastka ostygną, wypełnij je kremem i posyp orzechami.