Orzechowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

12

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

159 osób wydrukowało

Pobierz pdf

206 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

50 dekagramów

20 dekagramów

20 dekagramów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

posypka:

30 dekagramów

0.5 opakowania

10 dekagramów

2 łyżki

masa:

2 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: miód i sodę rozpuścić w mleku i wymieszać z resztą składników.

Krok 2

Podzielić na dwie części.

Krok 3

Jedną wyłożyć na dużą blachę i upiec na złoty kolor.

Krok 4

Posypka orzechowa: wszystko wymieszać i lekko podpiec w garnku.

Krok 5

Gorące wyłożyć na drugi placek i też upiec.

Krok 6

Masa: zagotować 1 szklankę mleka z cukrem waniliowym.

Krok 7

W drugiej szklance rozpuścić obie mąki i kawę.

Krok 8

Tak uzyskany roztwór wlać do gotującego się mleka i mieszać, aż zgęstnieje.

Krok 9

Po czym ostudzić.

Krok 10

Kasię utrzeć z cukrem, dodawać dobrze ostudzony budyń, ucierać na jednolitą masę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krucha kokosanka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej