| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto: miód i sodę rozpuścić w mleku i wymieszać z resztą składników. |
| Krok 2 |
| Podzielić na dwie części. |
| Krok 3 |
| Jedną wyłożyć na dużą blachę i upiec na złoty kolor. |
| Krok 4 |
| Posypka orzechowa: wszystko wymieszać i lekko podpiec w garnku. |
| Krok 5 |
| Gorące wyłożyć na drugi placek i też upiec. |
| Krok 6 |
| Masa: zagotować 1 szklankę mleka z cukrem waniliowym. |
| Krok 7 |
| W drugiej szklance rozpuścić obie mąki i kawę. |
| Krok 8 |
| Tak uzyskany roztwór wlać do gotującego się mleka i mieszać, aż zgęstnieje. |
| Krok 9 |
| Po czym ostudzić. |
| Krok 10 |
| Kasię utrzeć z cukrem, dodawać dobrze ostudzony budyń, ucierać na jednolitą masę. |