Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: miód i sodę rozpuścić w mleku i wymieszać z resztą składników. |
Krok 2 |
Podzielić na dwie części. |
Krok 3 |
Jedną wyłożyć na dużą blachę i upiec na złoty kolor. |
Krok 4 |
Posypka orzechowa: wszystko wymieszać i lekko podpiec w garnku. |
Krok 5 |
Gorące wyłożyć na drugi placek i też upiec. |
Krok 6 |
Masa: zagotować 1 szklankę mleka z cukrem waniliowym. |
Krok 7 |
W drugiej szklance rozpuścić obie mąki i kawę. |
Krok 8 |
Tak uzyskany roztwór wlać do gotującego się mleka i mieszać, aż zgęstnieje. |
Krok 9 |
Po czym ostudzić. |
Krok 10 |
Kasię utrzeć z cukrem, dodawać dobrze ostudzony budyń, ucierać na jednolitą masę. |