Orzechowiec serowy

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

193 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

0.5 szklanki

0.5 kilograma

1 łyżeczka

2 łyżki

masa orzechowa:

30 dekagramów

masa serowa:

1 opakowanie

0.5 szklanki

0.5 kilograma

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Wszystkie składniki ciasta zagnieść, ciasto podzielić na 3 części.

Krok 3

2 placki rozgnieść i upiec.

Krok 4

Do garnka wrzucić cukier, margarynę, miód i podgrzać wszystko, rozpuścić i na koniec dodać orzechy.

Krok 5

Rozwałkować 3-ci kawałek ciasta, na ciasto wyłożyć ostudzoną masę orzechową i upiec.

Krok 6

Przygotować masę serową: jajka utrzeć z cukrem i margaryną, dodać ser i wszystko wyłożyć do garnka i zagotować.

Krok 7

Budyń wymieszać z mlekiem i wlać do gotującego się sera, jeszcze chwilę podgotować.

Krok 8

Placki przekładać gorącą masą serową i wstawić do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej