Orzechowiec świąteczny

2


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
mąka4 szklanki
jajko6 sztuk
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
cukier1 szklanka
miód4 łyżki
soda2 łyżeczki
olej0.33 szklanek
Poncz:
woda0.5 szklanek
cukier0.5 szklanek
kwasek cytrynowy1 łyżeczka
aromat migdałowy0.5 opakowań
Masa:
budyń2 sztuki
mleko0.5 litrów
cukier3 łyżki
Kostka do pieczenia Kasia0.75 opakowań
Lukier:
miód4 łyżki
Kostka do pieczenia Kasia0.5 opakowań
orzechy10 dekagramów
Przygotowanie
Krok 1
Składniki ciasta zagnieść i upiec trzy placki.
Krok 2
Placki lekko ostudzone nasączyć ponczem.
Krok 3
Przygotować masę. Gdy będzie gotowa przełożyć nią ciasto.
Krok 4
Wierzch polać lukrem miodowo orzechowym. Smacznego.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl