Orzechowiec świąteczny
  • 60 minut
  • Łatwe

Składniki:

    ciasto
  • mąka - 4 szklanki
  • jajko - 6 sztuk
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • cukier - 1 szklanka
  • miód - 4 łyżki
  • soda - 2 łyżeczki
  • olej - 0.33 szklanek
  • poncz
  • woda - 0.5 szklanek
  • cukier - 0.5 szklanek
  • kwasek cytrynowy - 1 łyżeczka
  • aromat migdałowy - 0.5 opakowań
  • masa
  • budyń - 2 sztuki
  • mleko - 0.5 litrów
  • cukier - 3 łyżki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.75 opakowań
  • lukier
  • miód - 4 łyżki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • orzechy - 10 dekagramów

Sposób przygotowania:

  1. Składniki ciasta zagnieść i upiec trzy placki.
  2. Placki lekko ostudzone nasączyć ponczem.
  3. Przygotować masę. Gdy będzie gotowa przełożyć nią ciasto.
  4. Wierzch polać lukrem miodowo orzechowym. Smacznego.