| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| mąka | 4 szklanki | |
| jajko | 6 sztuk | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
| cukier | 1 szklanka | |
| miód | 4 łyżki | |
| soda | 2 łyżeczki | |
| olej | 0.33 szklanek | |
| Poncz: | ||
| woda | 0.5 szklanek | |
| cukier | 0.5 szklanek | |
| kwasek cytrynowy | 1 łyżeczka | |
| aromat migdałowy | 0.5 opakowań | |
| Masa: | ||
| budyń | 2 sztuki | |
| mleko | 0.5 litrów | |
| cukier | 3 łyżki | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 0.75 opakowań | |
| Lukier: | ||
| miód | 4 łyżki | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 opakowań | |
| orzechy | 10 dekagramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Składniki ciasta zagnieść i upiec trzy placki. |
| Krok 2 |
| Placki lekko ostudzone nasączyć ponczem. |
| Krok 3 |
| Przygotować masę. Gdy będzie gotowa przełożyć nią ciasto. |
| Krok 4 |
| Wierzch polać lukrem miodowo orzechowym. Smacznego. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |