|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
mąka | 4 szklanki | |
jajko | 6 sztuk | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie | |
cukier | 1 szklanka | |
miód | 4 łyżki | |
soda | 2 łyżeczki | |
olej | 0.33 szklanek | |
Poncz: | ||
woda | 0.5 szklanek | |
cukier | 0.5 szklanek | |
kwasek cytrynowy | 1 łyżeczka | |
aromat migdałowy | 0.5 opakowań | |
Masa: | ||
budyń | 2 sztuki | |
mleko | 0.5 litrów | |
cukier | 3 łyżki | |
Kostka do pieczenia Kasia | 0.75 opakowań | |
Lukier: | ||
miód | 4 łyżki | |
Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 opakowań | |
orzechy | 10 dekagramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Składniki ciasta zagnieść i upiec trzy placki. |
Krok 2 |
Placki lekko ostudzone nasączyć ponczem. |
Krok 3 |
Przygotować masę. Gdy będzie gotowa przełożyć nią ciasto. |
Krok 4 |
Wierzch polać lukrem miodowo orzechowym. Smacznego. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |