| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię posiekać z mąką, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. |
| Krok 2 |
| Podzielić na 3 części, rozwałkować i upiec trzy rumiane placki (piec każdy 15 minut, temp. 180 st. C, blaszka ok. 30x20cm) |
| Krok 3 |
| Orzechy rozdrobnić, uprażyć na patelni. |
| Krok 4 |
| Budynie ugotować z cukrem na mleku. |
| Krok 5 |
| Do gorącego budyniu dodać 10 dag Kasi i wymieszać. |
| Krok 6 |
| Połowę gorącego budyniu wyłożyć na upieczonym i wystudzonym placku. |
| Krok 7 |
| Posypać orzechami. |
| Krok 8 |
| Przykryć drugim plackiem. |
| Krok 9 |
| Wyłożyć resztę budyniu, orzechy i przykryć ostatnim plackiem. |
| Krok 10 |
| Wystudzić. Przed nałożeniem budyniu można każdy placek posmarować cienką warstwą dżemu porzeczkowego lub śliwkowego. |
| Krok 11 |
| Śmietanę wymieszać z cukrem i kakao, zagotować ciągle mieszając. |
| Krok 12 |
| Posmarować na cieście, posypać zmielonymi orzechami lub wiórkami kokosowymi. Najlepiej smakuje następnego dnia. |