Orzechy pieczone z cynamonem
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 120 °C

Składniki:

  • orzechy - 500 gramów
  • białko - 1 sztuka
  • cukier waniliowy - 1 łyżeczka
  • brązowy cukier - 0.5 szklanek
  • cynamon - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Białko ubić lekko, ale nie na sztywno, pod koniec ubijania dodając ekstrakt z wanilii.
  2. Wsypać cukier i cynamon, wymieszać.
  3. Na końcu wsypać orzechy, wymieszać, by każdy orzeszek był dokładnie pokryty białkiem.
  4. Wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tak, by warstwa orzechów była pojedyncza i najlepiej, by się nie stykały ze sobą.
  5. Piec w temperaturze 120ºC przez 1 - 1,5 godziny, co jakiś czas mieszając, by były równomiernie wypieczone.
  6. Im dłużej pieczone, tym bardziej chrupiące (uważać, by nie przypalić).