| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść, ciasto podzielić na 3 części i upiec 2 placki, oraz jeden z blatem orzechowym |
| Krok 2 |
| Blat orzechowy: składniki rozpuścić w rondelku, dodać posiekane orzechy. Ciągle mieszając smażyć na złoty kolor. Po usmażeniu gorące wyłożyć na trzecie nieupieczone ciasto i razem upiec. |
| Krok 3 |
| Masa: Ugotować budyń i zostawić do ostygnięcia. Wystudzony budyń utrzeć z Kasią, można dodać kieliszek wódki, likieru lub ajerkoniaku. |
| Krok 4 |
| Przekładać placki masą tak, aby blat orzechowy był na wierzchu. |
| Krok 5 |
| Po przełożeniu lekko ucisnąć ciasto i zostawić w lodówce, aby masa stężała. |
| Krok 6 |
| Najlepsze jest na drugi dzień. Smacznego! |