Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: Wszystkie składniki zagnieść, ciasto podzielić na 3 części i upiec 2 placki, oraz jeden z blatem orzechowym |
Krok 2 |
Blat orzechowy: składniki rozpuścić w rondelku, dodać posiekane orzechy. Ciągle mieszając smażyć na złoty kolor. Po usmażeniu gorące wyłożyć na trzecie nieupieczone ciasto i razem upiec. |
Krok 3 |
Masa: Ugotować budyń i zostawić do ostygnięcia. Wystudzony budyń utrzeć z Kasią, można dodać kieliszek wódki, likieru lub ajerkoniaku. |
Krok 4 |
Przekładać placki masą tak, aby blat orzechowy był na wierzchu. |
Krok 5 |
Po przełożeniu lekko ucisnąć ciasto i zostawić w lodówce, aby masa stężała. |
Krok 6 |
Najlepsze jest na drugi dzień. Smacznego! |