| |||||||||
| Składniki | ||
| Sos do pieczeni ciemny Knorr | 1 opakowanie | |
| małe oscypki | 8 sztuk | |
| cebule szalotki | 2 sztuki | |
| żurawina w słoiku | 2 łyżki | |
| żurawina suszona | 1 łyżka | |
| musztarda | ||
| olej | ||
| woda | 400 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulki pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju. |
| Krok 2 |
| Sos Knorr wymieszaj z 400 mililitrami zimnej wody. |
| Krok 3 |
| Wlej sos do cebuli, dodaj żurawinę ze słoika, suszoną i musztardę. Gotuj powoli, mieszając, przez 10 minut. |
| Krok 4 |
| Oscypki grilluj z obu stron, aż skórka zrobi się rumiana, a ser rozpuści się w środku. Oscypki podawaj natychmiast razem z sosem żurawinowym i pieczywem. |
| Autor: przepisy.pl |