Oscypek z ciemnym sosem żurawinowym

2


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
Sos do pieczeni ciemny Knorr1 opakowanie
małe oscypki8 sztuk
cebule szalotki2 sztuki
żurawina w słoiku2 łyżki
żurawina suszona1 łyżka
musztarda
olej
woda400 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Cebulki pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Krok 2
Sos Knorr wymieszaj z 400 mililitrami zimnej wody.
Krok 3
Wlej sos do cebuli, dodaj żurawinę ze słoika, suszoną i musztardę. Gotuj powoli, mieszając, przez 10 minut.
Krok 4
Oscypki grilluj z obu stron, aż skórka zrobi się rumiana, a ser rozpuści się w środku. Oscypki podawaj natychmiast razem z sosem żurawinowym i pieczywem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl