|
Składniki | ||
Sos do pieczeni ciemny Knorr | 1 opakowanie | |
małe oscypki | 8 sztuk | |
cebule szalotki | 2 sztuki | |
żurawina w słoiku | 2 łyżki | |
żurawina suszona | 1 łyżka | |
musztarda | ||
olej | ||
woda | 400 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulki pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju. |
Krok 2 |
Sos Knorr wymieszaj z 400 mililitrami zimnej wody. |
Krok 3 |
Wlej sos do cebuli, dodaj żurawinę ze słoika, suszoną i musztardę. Gotuj powoli, mieszając, przez 10 minut. |
Krok 4 |
Oscypki grilluj z obu stron, aż skórka zrobi się rumiana, a ser rozpuści się w środku. Oscypki podawaj natychmiast razem z sosem żurawinowym i pieczywem. |
Autor: przepisy.pl |