Oscypek z ciemnym sosem żurawinowym
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Sos do pieczeni ciemny Knorr - 1 opakowanie
  • małe oscypki - 8 sztuk
  • cebule szalotki - 2 sztuki
  • żurawina w słoiku - 2 łyżki
  • żurawina suszona - 1 łyżka
  • musztarda
  • olej
  • woda - 400 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulki pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
  2. Sos Knorr wymieszaj z 400 mililitrami zimnej wody.
  3. Wlej sos do cebuli, dodaj żurawinę ze słoika, suszoną i musztardę. Gotuj powoli, mieszając, przez 10 minut.
  4. Oscypki grilluj z obu stron, aż skórka zrobi się rumiana, a ser rozpuści się w środku. Oscypki podawaj natychmiast razem z sosem żurawinowym i pieczywem.