| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 1 sztuka | |
| przecier pomidorowy | 1 łyżka | |
| cukinia | 1 sztuka | |
| marchewka | 1 sztuka | |
| pomidor | 500 gramów | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| cynamon | 1 szczypta | |
| kolendra | 2 łyżki | |
| oliwa | 1 łyżka | |
| pieprz cayenne | 1 szczypta | |
| zielony groszek | 3 łyżki | |
| bób | 50 gramów | |
| ziemniak | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Warzywa obierz ze skórek i potnij na mniejsze kawałki. |
| Krok 2 |
| Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę. |
| Krok 3 |
| Dodaj ziemniaki, marchewkę, cukinię i groszek, podlej wodą lub bulionem i duś przez ok.30 minut na małym ogniu. |
| Krok 4 |
| Bób przepłukaj, ugotuj w osobnym naczyniu i odcedź. |
| Krok 5 |
| Dodaj do zupy razem z pomidorami. Dopraw do smaku i gotuj do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie. |
| Krok 6 |
| Zupę rozlej i udekoruj posiekaną kolendrą. |
| Autor: pasibrzuch |