Ostra zupa warzywna

0


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
cebula1 sztuka
przecier pomidorowy1 łyżka
cukinia1 sztuka
marchewka1 sztuka
pomidor500 gramów
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
cynamon1 szczypta
kolendra2 łyżki
oliwa1 łyżka
pieprz cayenne1 szczypta
zielony groszek3 łyżki
bób50 gramów
ziemniak1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Warzywa obierz ze skórek i potnij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę.
Krok 3
Dodaj ziemniaki, marchewkę, cukinię i groszek, podlej wodą lub bulionem i duś przez ok.30 minut na małym ogniu.
Krok 4
Bób przepłukaj, ugotuj w osobnym naczyniu i odcedź.
Krok 5
Dodaj do zupy razem z pomidorami. Dopraw do smaku i gotuj do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 6
Zupę rozlej i udekoruj posiekaną kolendrą.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl