|
Składniki | ||
cebula | 1 sztuka | |
przecier pomidorowy | 1 łyżka | |
cukinia | 1 sztuka | |
marchewka | 1 sztuka | |
pomidor | 500 gramów | |
pieprz | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
cynamon | 1 szczypta | |
kolendra | 2 łyżki | |
oliwa | 1 łyżka | |
pieprz cayenne | 1 szczypta | |
zielony groszek | 3 łyżki | |
bób | 50 gramów | |
ziemniak | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Warzywa obierz ze skórek i potnij na mniejsze kawałki. |
Krok 2 |
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę. |
Krok 3 |
Dodaj ziemniaki, marchewkę, cukinię i groszek, podlej wodą lub bulionem i duś przez ok.30 minut na małym ogniu. |
Krok 4 |
Bób przepłukaj, ugotuj w osobnym naczyniu i odcedź. |
Krok 5 |
Dodaj do zupy razem z pomidorami. Dopraw do smaku i gotuj do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie. |
Krok 6 |
Zupę rozlej i udekoruj posiekaną kolendrą. |
Autor: pasibrzuch |