Ostre chilli con carne - VIDEO

9


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wołowe400 gramów
cebula czerwona2 sztuki
ząbki czosnku3 sztuki
Przyprawa do mięs Knorr2 łyżki
mielona kolendra1 łyżka
pomidory w puszce500 mililitrów
Cynamon z Wietnamu Knorr1 łyżka
Chili z Indii Knorr1 łyżeczka
czerwona fasola1 opakowanie
tortilla kukurydziana4 sztuki
Kmin rzymski z Indii mielony Knorr1 łyżka
świeża kolendra0.5 pęczków
oliwa80 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Pół cebuli pokrój w plastry tak, aby powstały pierścienie i odłóż do dekoracji. Pozostałą, wraz z czosnkiem pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Mięso mielone wymieszaj z przyprawą Knorr oraz pozostałymi przyprawami.
Krok 3
W szerokim rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę i czosnek.
Krok 4
Jak się zrumienią dodaj mięso mielone i smaż całość, aż mięso straci czerwony kolor.
Krok 5
Dodaj teraz posiekane pomidory z puszki oraz pół szklanki wody. Całość duś około 20 minut, aż dobrze zgęstnieje. Pod koniec duszenia dodaj odcedzoną czerwoną fasolkę.
Krok 6
Tortillę pokrój w trójkąty, które rozłóż na blaszce i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10 minut, aż zrobią się chrupiące. Chilli con Carne podawaj w misce posypane chrupiącą tortillą, krążkami cebulowymi i posiekaną kolendrą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl