| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Pół cebuli pokrój w plastry tak, aby powstały pierścienie i odłóż do dekoracji. Pozostałą, wraz z czosnkiem pokrój w drobną kostkę. |
| Krok 2 |
| Mięso mielone wymieszaj z przyprawą Knorr oraz pozostałymi przyprawami. |
| Krok 3 |
| W szerokim rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę i czosnek. |
| Krok 4 |
| Jak się zrumienią dodaj mięso mielone i smaż całość, aż mięso straci czerwony kolor. |
| Krok 5 |
| Dodaj teraz posiekane pomidory z puszki oraz pół szklanki wody. Całość duś około 20 minut, aż dobrze zgęstnieje. Pod koniec duszenia dodaj odcedzoną czerwoną fasolkę. |
| Krok 6 |
| Tortillę pokrój w trójkąty, które rozłóż na blaszce i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10 minut, aż zrobią się chrupiące. Chilli con Carne podawaj w misce posypane chrupiącą tortillą, krążkami cebulowymi i posiekaną kolendrą. |