Przygotowanie |
Krok 1 |
Pół cebuli pokrój w plastry tak, aby powstały pierścienie i odłóż do dekoracji. Pozostałą, wraz z czosnkiem pokrój w drobną kostkę. |
Krok 2 |
Mięso mielone wymieszaj z przyprawą Knorr oraz pozostałymi przyprawami. |
Krok 3 |
W szerokim rondlu rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę i czosnek. |
Krok 4 |
Jak się zrumienią dodaj mięso mielone i smaż całość, aż mięso straci czerwony kolor. |
Krok 5 |
Dodaj teraz posiekane pomidory z puszki oraz pół szklanki wody. Całość duś około 20 minut, aż dobrze zgęstnieje. Pod koniec duszenia dodaj odcedzoną czerwoną fasolkę. |
Krok 6 |
Tortillę pokrój w trójkąty, które rozłóż na blaszce i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10 minut, aż zrobią się chrupiące. Chilli con Carne podawaj w misce posypane chrupiącą tortillą, krążkami cebulowymi i posiekaną kolendrą. |