Ostre krewetki

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • świeży imbir - 1 sztuka
  • cukier brązowy - 1 łyżeczka
  • oliwa
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • papryka - 1 łyżeczka
  • kurkuma - 0.5 łyżeczek
  • chilli - 1 łyżeczka
  • krewetki surowe - 500 gramów
  • pulpa pomidorowa - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę i czosnek posiekaj, a imbir zetrzyj.
  2. Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i zeszklij, po czym dorzuć czosnek oraz imbir i podsmaż chwilę.
  3. Teraz dodaj chili, paprykę oraz kurkumę i smaż przez 2 minuty. Wrzuć krewetki i smaż, by zróżowiały.
  4. Dodaj pulpę pomidorową i łyżeczkę cukru. Duś, aż sos będzie ciepły.