Ostre pałeczki
  • 90 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pałki z kurczaka - 6 sztuk
  • olej roślinny - 1 łyżka
  • ketchup pikantny - 2 łyżki
  • Fix Chili con carne Knorr - 0.5 opakowań
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżeczka
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj pastę mieszając olej z przyprawą w płynie, ketchupem oraz przyprawą do kurczaka w proszku i Fixem meksykańskim.
  2. Pałki umyj i osusz, posmaruj pastą i włóż do torebki foliowej. Odłóż do lodówki na minimum 1 godzinę.
  3. Zamarynowane pałki ułóż w naczyniu do zapiekania, wlej kilka łyżek gorącej wody. Wstaw naczynie do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz ok. 30 minut. Podaj z ryżem przyprawionym na słodko i surówką.