Przygotowanie |
Krok 1 |
Papryczki umyj, osusz i natnij delikatnie każdą z boku. |
Krok 2 |
Przez otwór delikatnie wyciągnij nasionka i podsmaż warzywa w całości na rozgrzanej patelni. Ściągnij skórkę, umyj |
Krok 3 |
Każdą papryczkę nadziej serem fetą, obtocz w mące i roztrzepanych jajkach. |
Krok 4 |
Podmą zna rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor ze wszystkich stron. W tym czasie obierz pomidory ze skorek i pokrój w kostkę razem z cebulką. |
Krok 5 |
Zmiksuj, dopraw przyprawami i duś na małym ogniu przez ok.20minut aż sos zgęstnieje. |
Krok 6 |
Ostre papryczki nadziewane serem podawaj na gorąco, polane przygotowanym sosem pomidorowym. |