Ostre papryczki nadziewane serem

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • olej
  • pomidor - 500 gramów
  • pieprz
  • jajko - 3 sztuki
  • sól
  • ser feta - 500 gramów
  • mąka
  • goździki
  • papryczki chili - 8 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Papryczki umyj, osusz i natnij delikatnie każdą z boku.
  2. Przez otwór delikatnie wyciągnij nasionka i podsmaż warzywa w całości na rozgrzanej patelni. Ściągnij skórkę, umyj
  3. Każdą papryczkę nadziej serem fetą, obtocz w mące i roztrzepanych jajkach.
  4. Podmą zna rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor ze wszystkich stron. W tym czasie obierz pomidory ze skorek i pokrój w kostkę razem z cebulką.
  5. Zmiksuj, dopraw przyprawami i duś na małym ogniu przez ok.20minut aż sos zgęstnieje.
  6. Ostre papryczki nadziewane serem podawaj na gorąco, polane przygotowanym sosem pomidorowym.