Ostre papryczki nadziewane serem

0


Średnie


60 min.


6 os.

Składniki
cebula1 sztuka
olej
pomidor500 gramów
pieprz
jajko3 sztuki
sól
ser feta500 gramów
mąka
goździki
papryczki chili8 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Papryczki umyj, osusz i natnij delikatnie każdą z boku.
Krok 2
Przez otwór delikatnie wyciągnij nasionka i podsmaż warzywa w całości na rozgrzanej patelni. Ściągnij skórkę, umyj
Krok 3
Każdą papryczkę nadziej serem fetą, obtocz w mące i roztrzepanych jajkach.
Krok 4
Podmą zna rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor ze wszystkich stron. W tym czasie obierz pomidory ze skorek i pokrój w kostkę razem z cebulką.
Krok 5
Zmiksuj, dopraw przyprawami i duś na małym ogniu przez ok.20minut aż sos zgęstnieje.
Krok 6
Ostre papryczki nadziewane serem podawaj na gorąco, polane przygotowanym sosem pomidorowym.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl