| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Papryczki umyj, osusz i natnij delikatnie każdą z boku. |
| Krok 2 |
| Przez otwór delikatnie wyciągnij nasionka i podsmaż warzywa w całości na rozgrzanej patelni. Ściągnij skórkę, umyj |
| Krok 3 |
| Każdą papryczkę nadziej serem fetą, obtocz w mące i roztrzepanych jajkach. |
| Krok 4 |
| Podmą zna rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor ze wszystkich stron. W tym czasie obierz pomidory ze skorek i pokrój w kostkę razem z cebulką. |
| Krok 5 |
| Zmiksuj, dopraw przyprawami i duś na małym ogniu przez ok.20minut aż sos zgęstnieje. |
| Krok 6 |
| Ostre papryczki nadziewane serem podawaj na gorąco, polane przygotowanym sosem pomidorowym. |