| |||||||||
| Składniki | ||
| suszone grzybki | 4 sztuki | |
| majeranek | 1 szczypta | |
| bazylia | 1 szczypta | |
| pieprz czarny | 1 szczypta | |
| pieprz cayenne | 1 szczypta | |
| pierogi z kapustą i grzybami | 12 sztuk | |
| Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr | 1 opakowanie | |
| Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr | 1 sztuka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W garnku zagotować wodę z kostką bulion grzybowy Knorr oraz kilkoma suszonymi grzybami. Następnie wsypać zawartość saszetki Barszcz czerwony Knorr i ciągle mieszając gotować ok. 10 minut. |
| Krok 2 |
| Doprawić do smaku pieprzem, pieprzem cayene, suszoną bazylią i majerankiem. |
| Krok 3 |
| Podawać z pierogami, najlepiej własnej roboty. |
| Autor: Agata Chmielewska |