Ostry barszcz z grzybami i pierogami

0


Łatwe


15 min.


3 os.

Składniki
suszone grzybki4 sztuki
majeranek1 szczypta
bazylia1 szczypta
pieprz czarny1 szczypta
pieprz cayenne1 szczypta
pierogi z kapustą i grzybami12 sztuk
Barszcz czerwony Knorr 1 opakowanie
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
W garnku zagotować wodę z kostką bulion grzybowy Knorr oraz kilkoma suszonymi grzybami. Następnie wsypać zawartość saszetki Barszcz czerwony Knorr i ciągle mieszając gotować ok. 10 minut.
Krok 2
Doprawić do smaku pieprzem, pieprzem cayene, suszoną bazylią i majerankiem.
Krok 3
Podawać z pierogami, najlepiej własnej roboty.
Autor: Agata ChmielewskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl