Ostry barszcz z grzybami i pierogami
  • 15 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • suszone grzybki - 4 sztuki
  • majeranek - 1 szczypta
  • bazylia - 1 szczypta
  • pieprz czarny - 1 szczypta
  • pieprz cayenne - 1 szczypta
  • pierogi z kapustą i grzybami - 12 sztuk
  • Barszcz czerwony Knorr - 1 opakowanie
  • Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. W garnku zagotować wodę z kostką bulion grzybowy Knorr oraz kilkoma suszonymi grzybami. Następnie wsypać zawartość saszetki Barszcz czerwony Knorr i ciągle mieszając gotować ok. 10 minut.
  2. Doprawić do smaku pieprzem, pieprzem cayene, suszoną bazylią i majerankiem.
  3. Podawać z pierogami, najlepiej własnej roboty.