|
Składniki | ||
suszone grzybki | 4 sztuki | |
majeranek | 1 szczypta | |
bazylia | 1 szczypta | |
pieprz czarny | 1 szczypta | |
pieprz cayenne | 1 szczypta | |
pierogi z kapustą i grzybami | 12 sztuk | |
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr | 1 opakowanie | |
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W garnku zagotować wodę z kostką bulion grzybowy Knorr oraz kilkoma suszonymi grzybami. Następnie wsypać zawartość saszetki Barszcz czerwony Knorr i ciągle mieszając gotować ok. 10 minut. |
Krok 2 |
Doprawić do smaku pieprzem, pieprzem cayene, suszoną bazylią i majerankiem. |
Krok 3 |
Podawać z pierogami, najlepiej własnej roboty. |
Autor: Agata Chmielewska |