Owoce morza w pomidorach

0


Średnie


45 min.


4 os.

Składniki
owoce morza do wyboru450 gramów
pomidory4 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr1 sztuka
duża cebula1 sztuka
czosnek ząbki 3 sztuki
Przyprawa do gyrosa Knorr2 łyżki
ryż1 szklanka
kurkuma1 łyżka
curry2 łyżki
sos sojowy5 łyżek
brandy5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Ryż ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Odcedź.
Krok 2
Cebulę oraz czosnek pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Dodaj pomidory pelatti, zagotuj i dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni przesmaż owoce morza z curry, następnie dodaj pomidorowy sos i wymieszaj delikatnie. Duś razem 3-4 minuty. Gotową potrawę podawaj z ryżem. Udekoruj gałązkami koperku.
Krok 4
Na patelni rozgrzewamy oliwę i krótko (3 minuty) smażymy owoce morza. Mieszamy je z sosem pomidorowym. Podajemy z ryżem. Smacznego!
Autor: KubaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl