Owoce morza w pomidorach
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • owoce morza do wyboru - 450 gramów
  • pomidory - 4 sztuki
  • Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
  • duża cebula - 1 sztuka
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • Przyprawa do gyrosa Knorr - 2 łyżki
  • ryż - 1 szklanka
  • kurkuma - 1 łyżka
  • curry - 2 łyżki
  • sos sojowy - 5 łyżek
  • brandy - 5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Odcedź.
  2. Cebulę oraz czosnek pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Dodaj pomidory pelatti, zagotuj i dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.
  3. Na rozgrzanej patelni przesmaż owoce morza z curry, następnie dodaj pomidorowy sos i wymieszaj delikatnie. Duś razem 3-4 minuty. Gotową potrawę podawaj z ryżem. Udekoruj gałązkami koperku.
  4. Na patelni rozgrzewamy oliwę i krótko (3 minuty) smażymy owoce morza. Mieszamy je z sosem pomidorowym. Podajemy z ryżem. Smacznego!