| |||||||||
| Składniki | ||
| mąka | 250 gramów | |
| proszek do pieczenia | 1 opakowanie | |
| jajko | 1 sztuka | |
| cukier | 75 gramów | |
| sól | 1 szczypta | |
| Kostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak | 125 gramów | |
| serek mascarpone | 100 gramów | |
| cukier puder | 75 gramów | |
| truskawki | 250 gramów | |
| maliny | 200 gramów | |
| jeżyny | 60 gramów | |
| czerwona porzeczka | 60 gramów | |
| czarna porzeczka | 100 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mąkę zagnieść z proszkiem do pieczenia, jajkiem, cukrem, solą i Kasią. |
| Krok 2 |
| Włożyć ciasto do lodówki na 30 min. |
| Krok 3 |
| Serek mascarpone wymieszać z 50g cukru pudru. |
| Krok 4 |
| Umyć owoce. piekarnik nagrzać do 200 stopni. |
| Krok 5 |
| Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim forme. |
| Krok 6 |
| Piec kruchy spód przez 25 min. |
| Krok 7 |
| Na kruchym spodzie położyć serek mascarpone i nałożyć na niego owoce. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |