Owocowa tarta
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 25 minut
  • 200 °C

Składniki:

  • mąka - 250 gramów
  • proszek do pieczenia - 1 opakowanie
  • jajko - 1 sztuka
  • cukier - 75 gramów
  • sól - 1 szczypta
  • Kostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak - 125 gramów
  • serek mascarpone - 100 gramów
  • cukier puder - 75 gramów
  • truskawki - 250 gramów
  • maliny - 200 gramów
  • jeżyny - 60 gramów
  • czerwona porzeczka - 60 gramów
  • czarna porzeczka - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Mąkę zagnieść z proszkiem do pieczenia, jajkiem, cukrem, solą i Kasią.
  2. Włożyć ciasto do lodówki na 30 min.
  3. Serek mascarpone wymieszać z 50g cukru pudru.
  4. Umyć owoce. piekarnik nagrzać do 200 stopni.
  5. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim forme.
  6. Piec kruchy spód przez 25 min.
  7. Na kruchym spodzie położyć serek mascarpone i nałożyć na niego owoce.