Owocowa tarta

4


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
mąka250 gramów
proszek do pieczenia1 opakowanie
jajko1 sztuka
cukier75 gramów
sól1 szczypta
Kostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak125 gramów
serek mascarpone100 gramów
cukier puder75 gramów
truskawki250 gramów
maliny200 gramów
jeżyny60 gramów
czerwona porzeczka60 gramów
czarna porzeczka100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Mąkę zagnieść z proszkiem do pieczenia, jajkiem, cukrem, solą i Kasią.
Krok 2
Włożyć ciasto do lodówki na 30 min.
Krok 3
Serek mascarpone wymieszać z 50g cukru pudru.
Krok 4
Umyć owoce. piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Krok 5
Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim forme.
Krok 6
Piec kruchy spód przez 25 min.
Krok 7
Na kruchym spodzie położyć serek mascarpone i nałożyć na niego owoce.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl