|
Składniki | ||
mąka | 250 gramów | |
proszek do pieczenia | 1 opakowanie | |
jajko | 1 sztuka | |
cukier | 75 gramów | |
sól | 1 szczypta | |
Kostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak | 125 gramów | |
serek mascarpone | 100 gramów | |
cukier puder | 75 gramów | |
truskawki | 250 gramów | |
maliny | 200 gramów | |
jeżyny | 60 gramów | |
czerwona porzeczka | 60 gramów | |
czarna porzeczka | 100 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mąkę zagnieść z proszkiem do pieczenia, jajkiem, cukrem, solą i Kasią. |
Krok 2 |
Włożyć ciasto do lodówki na 30 min. |
Krok 3 |
Serek mascarpone wymieszać z 50g cukru pudru. |
Krok 4 |
Umyć owoce. piekarnik nagrzać do 200 stopni. |
Krok 5 |
Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim forme. |
Krok 6 |
Piec kruchy spód przez 25 min. |
Krok 7 |
Na kruchym spodzie położyć serek mascarpone i nałożyć na niego owoce. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |