Owocowe babeczki
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  •  °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 300 gramów
  • cukier puder - 150 gramów
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • sól - 1 szczypta
  • żółtko - 4 sztuki
  • mąka - 300 gramów
  • owoce - 1 unit
  • czerwona galaretka - 1 opakowanie
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • bita śmietana - 1 opakowanie
  • wisienki na czubek - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Zagnieść gładkie ciasto z podanych składników.
  2. Wylepić nim foremki do babeczek (bardzo cienko!!!), ponakłuwać widelcem i piec w temp. 190st. (w piekarniku z termoobiegiem 170st.) na złoty kolor, tj. ok. 15 min.
  3. Wystudzić, włożyć po troszkę budyniu na dno, potem nasze owoce i zalać gęstniejącą galaretką.
  4. Na wierzch bita śmietana. Można posypać startą czekoladą i przyozdobić wisienką na czubek.