Przygotowanie |
Krok 1 |
Biszkopt: Ubić białka jaj z cukrem, dodać żółtka i utrzeć na puszek. |
Krok 2 |
Oba rodzaje mąki oraz proszek do pieczenia zmieszać i przesiać przez sitko. |
Krok 3 |
Dodawać do ciasta małymi porcjami, mieszając całość delikatnie łyżką drewnianą lub z tworzywa po obrzeżach miski. |
Krok 4 |
Wlać do blachy (standardowej), wysmarowanej Kasią i wyścielonej papierem do pieczenia. |
Krok 5 |
Piec około 35 minut w 180 stopniach. |
Krok 6 |
Po ostudzeniu nasączyć sokiem z owoców lub wodą z cukrem. |
Krok 7 |
Na biszkopt wyłożyć owoce pokrojone w małe cząstki. |
Krok 8 |
Masa: Ubić kremówkę z cukrem pudrem i śmietan fix. |
Krok 9 |
Dodać pokrojone w kostkę wafelki i wymieszać ręcznie. |
Krok 10 |
Masę nałożyć na biszkopt wyłożony owocami. |
Krok 11 |
Wierzch: Zalać galaretką (można z owocami lub bez). Można również zamiast galaretki zatrzeć czekoladę na masę. Pyszne! |