owocowe prince polo wiśniowe
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 35 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • jajko - 3 sztuki
  • cukier - 0.75 szklanek
  • mąka tortowa - 0.75 szklanek
  • mąka ziemniaczana - 1 łyżka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • krem
  • kremówka 36% - 600 mililitrów
  • śmietan-fix - 3 opakowania
  • cukier puder - 2 łyżki
  • wafelek prince polo - 2 sztuki
  • owoce - 1 unit
  • wierzch
  • galaretka - 2 opakowania

Sposób przygotowania:

  1. Biszkopt: Ubić białka jaj z cukrem, dodać żółtka i utrzeć na puszek.
  2. Oba rodzaje mąki oraz proszek do pieczenia zmieszać i przesiać przez sitko.
  3. Dodawać do ciasta małymi porcjami, mieszając całość delikatnie łyżką drewnianą lub z tworzywa po obrzeżach miski.
  4. Wlać do blachy (standardowej), wysmarowanej Kasią i wyścielonej papierem do pieczenia.
  5. Piec około 35 minut w 180 stopniach.
  6. Po ostudzeniu nasączyć sokiem z owoców lub wodą z cukrem.
  7. Na biszkopt wyłożyć owoce pokrojone w małe cząstki.
  8. Masa: Ubić kremówkę z cukrem pudrem i śmietan fix.
  9. Dodać pokrojone w kostkę wafelki i wymieszać ręcznie.
  10. Masę nałożyć na biszkopt wyłożony owocami.
  11. Wierzch: Zalać galaretką (można z owocami lub bez). Można również zamiast galaretki zatrzeć czekoladę na masę. Pyszne!