| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Biszkopt: Ubić białka jaj z cukrem, dodać żółtka i utrzeć na puszek. |
| Krok 2 |
| Oba rodzaje mąki oraz proszek do pieczenia zmieszać i przesiać przez sitko. |
| Krok 3 |
| Dodawać do ciasta małymi porcjami, mieszając całość delikatnie łyżką drewnianą lub z tworzywa po obrzeżach miski. |
| Krok 4 |
| Wlać do blachy (standardowej), wysmarowanej Kasią i wyścielonej papierem do pieczenia. |
| Krok 5 |
| Piec około 35 minut w 180 stopniach. |
| Krok 6 |
| Po ostudzeniu nasączyć sokiem z owoców lub wodą z cukrem. |
| Krok 7 |
| Na biszkopt wyłożyć owoce pokrojone w małe cząstki. |
| Krok 8 |
| Masa: Ubić kremówkę z cukrem pudrem i śmietan fix. |
| Krok 9 |
| Dodać pokrojone w kostkę wafelki i wymieszać ręcznie. |
| Krok 10 |
| Masę nałożyć na biszkopt wyłożony owocami. |
| Krok 11 |
| Wierzch: Zalać galaretką (można z owocami lub bez). Można również zamiast galaretki zatrzeć czekoladę na masę. Pyszne! |