Owocowo-orzechowy torcik dla dzieci
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • jajko - 10 sztuk
  • zmielone orzechy - 25 dekagramów
  • bułka tarta - 2 łyżki
  • cukier - 10 łyżek
  • proszek do pieczenia - 2 łyżki
  • mleko - 1 litr
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • gruszki - 2 sztuki
  • ananas z puszki (plastry) - 1 opakowanie
  • brzoskwinie - 2 sztuki
  • kolorowe cukierki - 1 opakowanie
  • żelki - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Z białek ubić pianę, dodać żółtka i cukier.
  2. Wsypać orzechy wymieszane z bułką tartą i proszkiem do pieczenia.
  3. Wymieszać i wlać do tortownicy.
  4. Krem: Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu, schłodzić i połączyć z Kasią, wymieszać z pokrojonymi owocami.
  5. Ciasto przeciąć, przełożyć schłodzonym kremem.
  6. Całość ozdobić.